3 Eylül 2014 Çarşamba

Yaklaşık 1 saat süren Sony IFA Konferansı arkasında bazı soru işaretleri ve kimi hüzünler, kimi mutluluklarla tamamlandı. Ben de kısa bir özet geçeceğim gelişmelere dair. Tabii ki öncelikli olarak giriş kısmına bir video koyup konuyu oradan bağlayacağım:





Öncelikle Z3'den girelim olaya. Z3 Nedir?

Z3 yeni amiral gemisi olan ve Sony'nin 6 aylık döngü dahiliyetinde bir süredir beklenen, ilk haberleri geldiğinde biraz hayal kırıklığı yaşatan ama gördüğümüz haliyle yine de çok üzmeyen bir ürün. Evet çok büyük ilerleme yok gibi görünüyor ama Z2'nin bazı eksiklerini kapatmak amaçlı olduğu bir gerçek. Örnek olarak boyutlar:


Görülebileceği üzere artık daha ince, daha küçük ama en azından aynı özellikleri sunan bir ürün var. Bu da gerçekten önemli bir ilerleme olarak görülebilir. Tabii aynı zamanda daha hafif. Tasarım konusunda bir başka nokta ise yan taraflarda tabii ve bu kimileri için eksi gibi gelebilir zira keskin hatlar ikonik bir yaklaşımdı ama bazı geri dönüşler de tabii gösteriyordu ki biraz ovallik lazım. Sony de böyle bir yaklaşıma girdi.

Donanım: İşlemci açısından küçük hız artışı varken diğer temel bileşenlerde değişme yok. Daha önemli nokta kamera kısmında çıkıyor. Artık ISO değeri 12800 e ulaşan ve aynı zamanda daha fazla alan görebilen bir kamera var karşımızda. Gerçekten güzel gelişmeler ama Z2 alanları üzecek şekilde de değil tabii!

Yazılım: 4.4 ile geliyor ve tabii ki vakti gelince Android L de destekleyecek. Bu konuda söylenebilecek fazla bir şey yok şu an sanırım.

Peki Hi-Res Audio, sonunda Sony ses konusunda da atılım yaptı ve evet daha yüksek kalitede uygun kulaklıklarla ses alınabilecek. Beklenen bir kısımdı bir süredir ve gerçekleşti.

PS4 ve Xperia Z3? Evet bu da şaşırtıcı bir kısımdı ve ev içinde, Wifi sayesinde ps4 de oynadığınız oyunu herhangi bir durumdan ötürü telefonunuzda devam ettirebileceksiniz, isterseniz balkonunuzda, isterseniz tuvaletinizde :)

Şimdi genel hatlarıyla Z3 dedik, bu özelliklerin pek çok kısmı Z3 Tablet Compact ve Z3 Compact için de geçerli. Özellikle Tablet Z3 Compact ile PS4 desteği çok güzel deneyimler yaşatacaktır. Vurucu bir özellik olduğu gerçek.

Tabii su dayanıklılığı da var, Artık çok daha yüksek bir dayanıklılık seviyesinde 3 ürün de! IP 65 ve IP 68 desteği göz dolduruyor ve artık daha derinde telefon ve tabletle haşır neşir olmak kimileri için faydalı olacaktır. 



Şimdilik yazacaklarım bu kadar, yazının 2. kısmında varsa değinmediğim noktalar ve diğer ürünler açısından bir şeyler ekleyeceğim. Sağlıcakla kalın. 

DN: Boyut karşılaştırması için PhoneArena'nın hizmetine teşekkürler!

0 yorum:

Yorum Gönder