17 Haziran 2014 Salı


Geçen sene son çeyrekte tanıttığı Qx10 ve Qx100'ün satışlarından memnun olan Sony yeni bir ürün hazırlıyor gibi görünmekte. Sony Alpha Rumors'un bir kaynaktan edindiğine göre Sony yeni bir Qx harici lens tanıtma peşinde.



Geçen sene IFA'da tanıtılan Qx10 bildiğiniz gibi 10 kat yaklaştırma kabiliyetine sahip 1/2.3" sensörlü bir cihazdı. Telefonla WiFi üzerinden iletişim kuran ve NFC ile eşleştirme yeteneğine de sahip bu cihaz abisinde olmayan 10 kat yaklaştırma ile gerçekten iyi bir iş çıkarıyordu. Qx100 ise 3,6 kat yakınlaştırma değerine sahip ama 1" sensörüyle özellikle düşük ışıklı ortamlarda çok çok iyi değerler elde etmesi ve bazı ek özelliklere de sahip olmasıyla ciddi manada önü açık bir üründü. Sony şimdi ise Qx10'u bir nevi Qx30 haline getirmek ve bir adım daha atabilmek için çalışıyor. Gelişmeler için IFA'yı beklemekte fayda var.

Bu arada Sony yazılım konusunda da ilerliyor ama hala telefon uygulaması yeterli düzeyde değil. Umuyoruz ki yeni lensleri tanıtana kadar yazılımı da daha öteye taşırlar.

Kaynak: SonyAlphaRumor

Önceki ürünleri incelemek ve alabilmek adına bazı linkler:
-----
Ayrıca telefon kapakları için:

0 yorum:

Yorum Gönder