30 Nisan 2014 Çarşamba


Bir kaç gün önce sizlere şurada haberini verdiğimiz 4.4 sürümünün sızıntısı sayılabilecek olan ROM aynı numarayla Xperia Z ve Z Serisi için PTCRB üzerinde sertifikalandırıldı. Mayısta ise son kullanıcıya yayınlanması bekleniyor.



An itibariyle görüleceği üzere Edirne-İstanbul yolunda size bu haberi yetiştirmekteyim ve bu nedenle şu an için sadece Xperia Z (C6603) resmini koyabiliyorum ama bu sürüm aynı zamanda Xperia ZL, ZR ve Tablet Z için de onaylanmış durumda.
Sony daha önce söz verdiği gibi Z serisine Android 4.4 desteğini Mayıs ayı gibi getirecek görünmekte. Geçen sene çıkardığı başarılı serisine sunduğu diğer destekleri de yine üstte bulunan resimden görebilirsiniz. 10 cihaz koduyken (Xperia Z) hemen ardından gelen rakam yazılımın ana sürümünü belirtmekte ve:


10.1 - 4.1 
10.3 - 4.2
10.4 - 4.3 
10.5 - 4.4

Diğer kısımlar ise daha alt kademeli güncellemeleri göstermekte.


Gerçek manada telefon çıktığından beri tüm Major Update'leri aldı ve bu Sony'nin gerçek manada akıllı telefon sektörüne yatırım yaptığının, desteğini sunduğunun göstergesi! Umarız ki bu istikrarını sürdürür ve diğer telefonlarına da aynı özeni gösterir (Xperia SP mesela) Ellerinden gelen çabalarını arttırmaları ve rekabetçi yapılarını korumaları dileğimizle.

Tabii ben neredeyse yazıyı tamamlayana kadar mola falan da verdik zaman geçti ama hala yoldayım.

Kaynak: PTCRB



0 yorum:

Yorum Gönder