24 Ağustos 2013 Cumartesi

Herkese uzun bir aradan sonra tekrar selamlar, 1 ay kadar önce Xperia Z'nin güzide .244 güncellemesi sonucu root erişimlerimiz uçmuştu. Velhasıl o zamanlarda hemen denedim DooMLoRD'un yeni yöntemini ve başarıya ulaştım ama fotoğraf kaydetmediğim için anlatım yapabilecek durumda değildim. Bir ara ilgilenirim dedim ve üstüne bir de söz verdiklerim oldu. Neyse işte bayramdı falandı arada telefonu servise bile gönderdim, bugün geldi ve servis klasiktir yazılımı tekrar yüklemiş. Sonuç olarak ben de işlemleri tekrarlamak zorunda kaldım ve fotoğraf çekmeyi ihmal etmedim. Evet, öncelikle şu linkteki içerikleri indirmeniz lazım:
https://app.box.com/s/70fylmfj4i0c8x9ygxvk

Şimdi, buradan indirdiğiniz dosyalardan sonra önemli olan flashtool programının da bilgisayarınızda bulunması elbette. Hazırsanız işleme başlayalım (Telefonunuz kapalı ve bilgisayara bağlanmamış olmalı):

1- Önce indirdiğimiz dosyalardan ftf olan 2 tanesini resimde görülen yere kopyalıyoruz:
2- Flashtool programımızı açıyoruz ve resimdeki gibi yıldırım simgesine tıklayıp flashmode'u seçiyoruz:

3- Resimdeki gibi .423 olan fw'yi seçip flash'a tıklıyoruz:

4- Telefonumuzun kapalı olduğundan emin isek güzelce usb portunun kapağını açıyoruz ve sonrasında bağlıyoruz. Önemli nokta ses kapama tuşuna bağlarken basılı tutmanız. Basılı tutmazsanız işlem yapılmayacak ya da yanlış gerçekleşecektir. Karşınızdaki resimde de tabi geri tuşuna basılmasını gösteriyor olmalı. İşlem tamamlandığında karşınızda böyle bir ekran olacaktır:


5- Şimdi Flashtool'u kapatıyoruz ve telefon içinden açıp 1 kaç şey yapıyoruz. Bunlardan 1. si resimdeki kısımda görüldüğü gibi USB hata ayıklamanın açık olması (Ayarlar\Geliştirici Seçenekleri kısmında). Diğeri ise Bilinmeyen Kaynaklara dair ayarın açık olması (Ayarlar\Güvenlik kısmında)

6- "DooMLoRD_Easy-Rooting-Toolkit_v18_perf-event-exploit" zip dosyasını klasöre çıkartıyor ve içindeki runme_win.bat dosyasını çalıştırıyoruz. (Tabi linux ya da mac kullanıcıları diğerlerini kullanabilir)

7- Program açıldığında aşağıdaki pencere gelecektir. 1'e basmanız eğer yukarıda 5. adımda bahsettiklerimi yaptıysanız gayet yeterli olacaktır. Tabi basmadan önce telefonunuzu bilgisayara bağlayınız. Telefonunuz normal şekilde açık olmalı. Sonrasında 1 e basıp bekleyin:



8- İşlem tamamlandığında şöyle gözükecektir, herhangi bir tuşa basmanız yeterli:

9- Telefon baştan başlatılmış şekilde olmalı otomatik olarak. Açıldığında isterseniz pininizi falan girip menüden SuperSU programını kontrol ederek olup olmadığını anlayabilirsiniz ve sonrasında telefonunuzu kapatın. 

10- Tekrar flash olayına girişeceğiz. Şimdi yine flashtool'u açıyoruz ve yine aynı simgeye tıklayıp flashmode seçiyor, aşağıdaki gibi seçimimizi .244'den yana kullanıp ardından flasha tıklıyoruz, kapalı telefonumuzu ses kapama tuşuna basıp bağlıyoruz ve bekliyoruz:

11- Tamamlandığında böyle gözükecektir:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
12- Şimdi telefonunuzu çıkarıp eğlencenin doruklarına varabilirsiniz. Xperia ZU temalarını yüklemek için bağlantıyı takip edebilirsiniz:






0 yorum:

Yorum Gönder