28 Mart 2014 Cuma



Gündem ortada, çıkan tape ler, erişimi engellenen sosyal medya araçları, yalanlar dolanlar, mitinglerde saçmalıklar. Ülkemizde her şey var! Maalesef. Neyse amacım siyasete girmek değil, kim neyi desteklerse desteklesin, sadece bakarken farklı yönleri de görebilsin isterim. Bu yüzden de farklı bir açıyı not etme gereği duydum.



Erişime Kapatılan Twitter Meselesi-

Arkadaş, sen erişime kapattın, üstüne farklı dnslerde de engelleme olayına giriştin. Şimdi olayın biraz daha gerisine gidelim. Birisi dedi ki "Twitter mwitter, hepsinin kökünü kazıyacağız!" Olay burada patlak verdi. Önemli bir zat olsan bile böyle bir açıklama yapamazsın. Görevini direk benden öğrenmen gerekmez belki ama seni seçen halka karşı böyle bir tutum sergileyemezsin. Sonra diktatör diye lanse edilirsen de kusura bakma, dünyaya rezil olursun.
2. Kısma geçelim lütfen, normal erişimi kapattın, insanlar dns değiştirdi tekrar erişti. Peki sen halkınla nasıl bir savaşa giriyorsun! Nedir bu engelleme sevdası? Varsa bir sıkıntı kökünü çözmeye çalışsana yüzeysel çözümler yerine. Ama olay da bu değil mi? Yüzeysel çözümler. Bkz Taksit Sınırlandırması, yine yüzeysel çözüm. Açıkçası üretkenliği arttırıp kredi kartı kullanımında halkı bilinçlendirmedikten sonra taksiti sınırlandırsan ne olur? Onun bile engelini aştılar (bkz. telefon ve kılıf olayı, 2000tllik kılıflar!)
3. Kısma geçelim lütfen, şimdi madem savaşa giriyorsun, bare düzgün bir açıklama yap, öyle miting naralarıyla olmuyor bu iş. Kimse kusura bakmasın ama bir şeyi engellemeye kalkıyorsan ve hatta bunun için savaşıyorsan, nedenini de açık açık söyle, biz de ona göre davranalım hatta. Varsa yanlış giden bir şey, biz de talep edelim o kısmın engellenmesini belki. Mesela bir önceki youtube engellenmesinde, youtube u bize engelleyeceğinize iletişim kurar kaldırılmasını talep edersiniz, halkı örgütler (gerçekten yanlış bir durumdu, kaldırılması gereken içerikti) onun direk olarak talep etmesini sağlarsınız. 1 milyon kişi şikayet etse youtube da kaldırır elbette. Neyse şu an olan videolar için 1 milyon şikayet değil övgü gelir o da ayrı bir olay :) Velhasıl, sen bize engelliyorsun da halk zaten istediği gibi biraz uğraşıp erişemiyor mu?! Ben yasaklandığını fark etmemişim bile, facebook-twitter sağolsun, yazılanlar sonucu gördüm. Ah twitter da engelliydi di mi, onu da fark etmemiştim hiç, (bkz twitter'in engellendiğini twitter'dan öğrenmek! ) Sen bunu bize engellerken, biz görürken, başka ülkelerde yaşayanlar napıyor, onlar engelsiz bir şekilde girip görüyor zaten. Global yapıda düşünürsek, aha rezil durumdayız.

Toparlarsak-

Başbakan'ın çeşitli kayıtları çıkar, halk bunları dinler, başbakan kökünü kazıycaz der, yurt dışında haber olur, engelleme getirilir, daha çok haber olur, yurt dışındakiler de dinlemeye başlar, Türkiye rezil olur, Türk halkının erişimi kapatılır, Türk halkı bir şekilde girer, bol bol twit atar, yeni yeni videolar yüklenir, daha çok rezil oluruz, başbakan sesi kısılır, mikrofon müdahelesi vs sesi güçlendirilir, eh sonra bir de üst makamdakiler güvenlik açıkları hakkında konuşur, suç muç der, yalanlama tam anlamıyla olmaz zira artık onlar da sıkılmıştır, söyleyelim kurtulalım moduna girmeye başlarlar çünkü geçirdiğimiz 12 SENEDE İSTEDİKLERİ YERLERE İSTEDİKLERİ ADAMLARI KOYDULAR VE İÇİMİZİ ÇÜRÜTTÜLER, POLİSİNDEN SAVCISINA, BAKKALINDAN, AYAKKABICISINA, HER YERDE OLASI BİR ADAMLARI VAR ARTIK!

---
Belirtmem lazım, ne baştakilere ne halka kötü bir söylemde bulunmak ya da parti-siyaset meselesine girmek değil, farklı bir yönden bakabilmeyi sağlamak. Tamamen şahsi gözlemlerim ve hakkım olarak bunu yayınlıyorum ve vizelerimi atlatmış olmaktan ötürü biraz daha rahatlamaya çalışıyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder