27 Mayıs 2013 Pazartesi

Evet, yeni bir akşam yeni bir yazı. Konumuz belli, yeni neslin adımlarını atmaya çalışan firmalardan MS.
Eric Neustadter adlı güzide amcamız bir açıklama yapmış hemen belirtelim:

"O konferansta Xbox One'ı tüm dünyaya tanıtıyorduk. Bu yüzden oyuncu kesiminin haricindeki insanların da ilgisini çekmek için konferansı yaymak istedik. Fakat E3'te oyuncularla birlikte olacağız ve tamamen oyunlardan konuşacağız." 

Şimdi yazımın temeline geleyim. Bu adamlar Xbox One'ı tanıttılar. Evet o bir "One" All in One. Sıkıntıya gelirsek, söylediğinde tüm dünyaya tanıttık diyor da bize zaten 3. dünya ülkesi yaklaşımı yapan MS bizi takmıyor bile anlaşılan. Saydıkları özellikler, watch tv, go to tv, watch tv. Peki bu tv nerenin tv'si. Amerika'ya özelleştirilmiş sistemle giriş yaptıkları 10 dakikada bizi ilgilendiren bir şey var mıydı? Bu mu şimdi tüm dünyaya tanıttıkları konsol. Sanırım oyuncuları da dünyalı olarak görmüyorlar. Nerede yeni neslin gücü. Nerede in-game görüntüler. Forza'nın CGI videosu var evet. Remedy yapımı Quantum Break, CGI evet. Eee COD Ghost ne olacak. Adamlar kaç para kazanıyor kalkıp bi motor yazamıyor hala. Tamam olanla işinizi görüyorsunuz ve her sene çıkarıp oyun deli para kaldırıyorsunuz. Sektöre getirdiğiniz "DLC Rulz" olayını da unutmuyorum. Sonuç olarak eski nesli süsleyip püsleyip, renderladıkları görüntülerle küçük şov yapmayı amaçlayan, adeta küçük işlerin peşine düşmüş bir MS çıktı o gece karşımıza. E Halo TV serisi ne olacak. O ne iş. Tamam olay güzel de sen öyle bir sunumda bunu da batırdın adeta. Yazık oldu güzelim Kinect'e, heba edildi böyle bir iş için.

Unutmadan, Almanya ilk yasağı konuşuyor Xbox One için. Malum Kinect 1 ile görüntü paylaşımı yapan bir MS var ortada ve Kinect'in yeni versiyonu Full HD kamerasıyla neleri görür kim bilir. Diğer yönden aynı alet basıncı falan bile algılıyorsa böyle bir aletle kim bilir neler yapılır :)


0 yorum:

Yorum Gönder